Acnee, Tratament Acnee

Activitatea fizică poate reduce manifestările clinice și severitatea acneei papulo-pustuloase

O lucrare prezentată la Congresul Academiei Europene de Dermatologie și Venereologie din 2018 arată că activitatea fizică regulată poate ajuta la reducerea manifestărilor clinice și a severității acneei papulo-pustuloase la femeile tinere care suferă de această afecțiune.

Ce este acneea papulo-pustuloasă ?

Acneea papulo-pustuloasă este caracterizată de apariția unor leziuni roșii, denumite în limbaj de specialitate papule. Aceste leziuni pot fi uneori profunde și dureroase. Aceste pustule (în limbaj popular coșuri), sunt leziuni inflamatorii ferme si proeminente. Sunt localizate atât la nivelul feței, dar pot apărea și pe spate sau piept. În general, procesul de vindecare este unul dificil, deoarece este o afecțiune cronică, care se poate întinde pe ani de zile.

Date despre studiu:

Conform autorului prezentării, Dr. K.S. Tkachyshyna, acneea este una dintre cele mai frecvente boli de piele. Acest tip de afecțiune are o incidență ridicată în populația generală. Observațiile clinice și datele experimentale au confirmat rolul hormonilor sexuali în fiziopatologia acneei. Scopul studiului efectuat de echipa de cercetare a fost de a stabili efectul activității fizice regulate asupra nivelului de progesteron. De asemenea, a fost urmărita și severitatea acneei papulo-pustuloase ușoare și moderate în timpul ciclului menstrual.

Conform autorului prezentării,  Dr. K.S. Tkachyshyna, acneea este una dintre cele mai frecvente boli de piele. Acest tip de afecțiune are o incidență ridicată în populația generală. Observațiile clinice și datele experimentale au confirmat rolul hormonilor sexuali în fiziopatologia acneei. Scopul studiului efectuat de echipa de cercetare a fost de a stabili efectul activității fizice regulate asupra nivelului de progesteron. De asemenea, a fost urmărita și severitatea acneei papulo-pustuloase ușoare și moderate în timpul ciclului menstrual.

Rezultatele studiului au arătat o diferență semnificativă în severitatea acneei între cele două grupuri (P <0,001), cu un nivel plasmatic mediu de progesteron de 32,9 nmol / L în grupul care a executat exerciții fizice, față de 55,9 nmol/L în grupul de control (P <0,05 ).

Concluzii:

Astfel, cercetătorii au stabilit că activitatea fizică regulată la pacienții cu acnee papulo-pustuloasă ușoară și moderată ajută la reducerea semnificativă a nivelului plasmatic de progesteron. Progesteronul este un precursor al testosteronului, care este crucial în patogeneza, manifestarea clinică și severitatea acneei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *