Tratament Acnee, Peroxid de Benzoil

Acneea Vulgară

lazy

Ce este acneea vulgară?

Termenul acnee vulgară este unul folosit pentru a descrie o boală inflamatorie a pielii, care tinde să afecteze marea majoritatea a populației, pe parcursul vieții acestora. Acneea este o afecțiune care apare la nivelul epidermei, ca urmare a unei hipersecreții a glandelor sebacee, cauzată de schimbările hormonale. Din acest motiv, este cel mai frecvent observată la pubertate. Această patologie este caracterizată de apariția la nivelul pielii a punctelor negre, albe și a coșurilor. Uneori pot apărea și leziuni mai profunde (chisturi) care sunt mai dificil de tratat.

Pe măsură ce modificările hormonale se temperează, leziunile acneei vulgare vor începe să se diminueze, iar în timp vor dispărea. În mod evident, perioada de timp în care acneea vulgara va dispărea este complet diferită pentru fiecare persoană. Însă, ca și regulă generală, această problemă dispare spre sfârșitul adolescenței.

Sebum în exces

Printre cauzele principale ale acneei vulgare este și excesul de sebum. Glandele sebacee secretă o substanță bogată în uleiuri, care cauzează tenul gras. Fluctuațiile hormonale reprezintă de asemenea o cauză pentru producerea sebumului în exces. Hormonii care influențează aceste modificări se numesc hormoni androgeni, care apar în preponderență la pubertate.

Cauzele Acneei Vulgare:

Acneea vulgară nu este cauzată de consumul de alimente grase sau bogate în zaharuri, cum ar fi ciocolata. Consumul acestor tipuri de alimente nu vor duce la apariția acneei, însă sunt factori care vă predispun la un ten gras. Dacă puteți anticipa perioadelor dinaintea erupțiilor, încercați să evitați consumul de alimente grase sau a celor cu indice glicemic ridicat. Este un mijloc de prevenire care se poate dovedi de un real folos. Adolescenții, grupa de vârstă cea mai predispusă la a dezvolta această patologie, au tendința de a consuma alimente din categoriile menționate mai sus. Tocmai de aceea, vor avea, cel mai probabil, un ten gras. Diverse studii clinice au indicat faptul că și genetica joacă un rol important în apariția acneei vulgare.

Pielea curată este esențială pentru combaterea acneei vulgare

Un ten curat și îngrijit este cea mai bună cale de a preveni apariția acestui tip de acnee. Atunci când fluctuațiile hormonale sunt stabilite ca și cauză principală, grija pentru ten este vitală, pentru a preveni erupțiile severe. Pielea trebuie să fie spălată de cel puțin două ori pe zi, cu produse care nu vor bloca porii, care vor contribui în mod semnificativ în controlul acneei vulgare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.