Tratament Acnee, Peroxid de Benzoil

Acneea Chistică

lazy

Indiferent de tipul de acnee cu care ați fost diagnosticat(ă), dermatologii vă vor recomanda să nu vă eliminați coșurile prin procedee mecanice (strângere, rupere, etc). Când vine vorba de tratarea acneei chistice este crucial să urmați acest sfat. Acneea chistică este cea mai severă dintre formele de acnee. Aceasta se dezvoltă de la nodulii de sub suprafața pielii. Tocmai din această cauză, intervenția asupra coșurilor cauzate de această patologie va duce la consecințe grave, precum cicatricile acneice proeminente.

Ce este acneea chistică și cum se dezvoltă?

Acneea chistică apare atunci când este ignorat tratamentul pentru formele mai puțin severe, care avansează spre nodulii în creștere și dezvoltare. Atunci când acești noduli sunt inflamați și au acumulat puroi, peretele folicular poate ajunge să se rupă adânc sub piele, eliberând puroiul în zona subcutanată. Bacteriile eliberate odată cu abcesul se vor multiplica rapid și vor declanșa un proces inflamator mult mai profund. În acel moment, răspunsul imunitar al organismului va intra în acțiune, încercând să combată infecția. Prin urmare, ne vom găsi într-un un cerc vicios – infecția este urmată de o inflamație repetată, ducând la formarea abceselor. Formarea de chisturi este parte integrantă a sistemului imunitar, care încearcă să prevină răspândirea infecției pe o suprafață mai mare de piele.

În timp ce acest proces inflamator este în acțiune, acneea chistică se va extinde în țesutul pielii din jur, formând de dimensiuni din ce în ce mai mari. Acneea chistică poate fi însoțită și de alte manifestări sau poate apărea în combinație cu alte tipuri de acnee, cum ar fi comedoane, noduli, puncte negre sau albe. În funcție de gravitatea și cauzele care stau la baza acesteia, tratamentul pentru acneea chistică poate varia în funcție de severitatea acesteia.

Acnee Chistică – tratament

În cazul în care acneea chistică nu este tratată la timp și corespunzător, refacerea pielii afectate va dura foarte mult timp și va avea urmări puncte și cicatrici adânci pe piele. Deși este o complicație extrem de rară, în cazuri severe, acneea chistică netratată poate duce la o stare toxică generalizată, care va necesita internare.

În cazurile mai avansate, pe lângă durerea care se instalează la nivelul zonelor afectate mai profund pot să apară și sângerări. Pe lângă impactul fizic care nu e de neglijat, acneea chistică poate să genereze și un enorm stres emoțional pacienților care suferă de această patologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.