Tratament Acnee, Peroxid de Benzoil

Acneea Juvenilă

lazy

Ce este acneea juvenilă?

Aproape toate persoanele se întâlnesc, pe parcursul vieții lor, cu o formă de acnee sau coșuri, începând cu perioada pubertății. Din fericire, în prezent există o serie de tratamente care au rezultate de succes pentru cele mai multe cazuri de acnee.

Cauzele acneei:

Conform Academiei Americane de Dermatologie (AAD), acneea la copii și adolescenți este cauzată de schimbările hormonale pe care aceștia le parcurg. În decursul acestei transformări, glandele seboreice își intensifică activitatea, producând blocaje la nivelul porilor din piele.

Contrar credințelor populare, consumul anumitor alimentele nu este factor declanșator pentru acnee, acest lucru fiind confirmat de AAD.

Indicațiile de tratament pe care AAD le consideră ca fiind sigure, atât pentru copii cât și pentru adolescenți, sunt cele care au ca substanță activă peroxidul de benzoil (https://www.aad.org/public/diseases/acne/derm-treat/treat).

Puteți începe tratamentul cu un gel sau o loțiune cu un procent mai mic de peroxid de benzoil (de exemplu Akneroxid 5% sau Benzacne 5%). În cazul în care rezultatele nu sunt satisfăcătoare, după o perioadă de 4-6 săptămâni, este recomandat să încercați cu concentrații, cum ar fi Akneroxid 10% sau Benzacne 10%.

Tratamentele care necesită prescripție medicală

Daca tratamentele împotriva acneei nu funcționează, medicul dermatolog sau pediatru vă poate prescrie o rețetă pentru cremă/gel pe bază de antibiotice, sau sub formă de comprimate filmate (pastile).

Dacă nici una din soluțiile de mai sus nu funcționează, pasul următor îl reprezintă tratamentul cu Accutane. Aceste pastile se eliberează doar cu prescripție medicală și au ca indicație tratamentul pentru acneea moderată până la severă, care nu regresează cu alte tipuri de tratament.

Măsuri de precauție

Este recomandat ca produsele care conțin peroxid de benzoil să fie utilizate, la nevoie de maxim două ori pe zi. Dacă apar iritații pe piele, mențineți o aplicare la 25 de ore. De asemenea, nu este recomandată spălarea pielii cu săpunuri care au în componență substanțe chimice.

Ca și regulă de bază, trebuie să reținem că orice tratament pentru acnee juvenilă este indicat să fie urmat cu moderație și discernământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.