Acnee, Cosuri

Cuperoza

lazy

Cuperoza este o afecțiune a pielii care se poate permanentiza, dacă nu este tratată la timp. Mare provocare este ca ea să fie depistată din timp, deoarece, în stadiu incipient, este greu de deosebit de roșeața naturala a pielii. În mod natural, pielea se înroșește ca urmare a unui efort fizic susținut, a expunerii la temperaturi extreme sau în urma unor emoții puternice.

Dacă observați ca pielea pare să se înroșească fără motiv sau efectul este unul de durată, este posibil să fie vorba despre cuperoză.

Pentru a putea deosebi cuperoza de înroșirea naturală a pielii, trebuie înțelese diversele cauze pentru care stau la baza acestei patologii precum și tipurile de cuperoză.

Cel mai votat produs pentru Cuperoza sau Acnee Rozacee este ALACLARIN, încearcă-l și tu începând de azi la un preț special !

Roșeața naturală – Înroșirea feței este o reacție naturală a corpului ca răspuns la anumite emoții precum anxietatea, rușinea, agitația sau furia. Acest tip de colorare a pielii apare și în urma unui efort fizic susținut, care duce la o irigare mai puternică a feței.

Cuperoza – Spre deosebire de roșeața naturală a pielii, cuperoza apare datorita dilatării vaselor de sânge aflate direct sub piele. Aceasta se poate manifesta atât prin înroșirea pielii cât și prin apariția unor fire roșii subțiri, sub piele, în special pe obraji sau în zona ochilor. Cel mai adesea se observa înroșirea la schimbarea de temperatură (trecerea de la rece la cald) sau atunci când se consumaa alimente picante.

Cuperoza este de două tipuri și se cataloghează după modul în care aceasta apare inițial:

1. Cuperoza Rozacee – este cauzată de dilatarea venelor pe nas și obraji. Acest tip de cuperoză poate fi adesea similară ca aspect cu acneea, deoarece se poate manifesta sub forma unor mici umflături (care spre deosebire de coșuri, nu sunt dureroase la atingere). Acest tip de cuperoză este afectată în mod negativ de consumul de alcool precum și de expunerea prelungită la stres.

2. Cuperoza dobândită – apare datorită unor factori externi, cum ar fi expunerea prelungita la soare sau a folosirii pe termen îndelungat a cremelor cu cortizon. Acest tip de roșeață este permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.