Problema coșurilor este una cu care nu se confruntă doar adolescenții. Multe femei ajunse la vârsta maturității manifestă episoade sporadice de erupții în perioadele lunare de dezechilibru hormonal. Un tratament eficient împotriva apariției coșurilor este unul care previne reapariția pe termen lung. În acest sens este nevoie ca pielea să fie foarte curată. Pentru a îndeplini acest deziderat este nevoie să alegeți cu atenție produsele cosmetice pe care le folosiți. Vă recomandăm să apelați la creme și loțiuni pentru piele sensibilă. Atenție – igiena trebuie să fie una impecabilă iar produsele care intra în contact cu pielea să fie unele calitative.
5 sfaturi pentru a tratamentul și prevenția coșurilor:
- Pielea feței trebuie menținută curată pe toată durata zilei – Zona feței este cea mai predispusă la apariția coșurilor. Efectul vizual este unul neplăcut, deoarece coșurile sunt dificil de acoperit folosind produse cosmetice. Așadar, primul pas în tratarea coșurilor este menținerea unei pieli curate, curate, printr-o igienă corectă. Acest lucru înseamnă spălarea feței sau a altor zone afectate de coșuri, de două ori pe zi. Asigurați-vă că îndepărtați pielea care se exfoliază, grăsimile și impuritățile. În cazul în care coșurile sunt o problema recurentă, spălarea se poate efectua cu o soluție specială împotriva coșurilor.
- Mențineți pielea hidratată – Hidratarea pielii este extrem de importantă în cazul persoanele care urmează un tratament anti acnee. Motivul este faptul ca produsele anti acnee au tendința de a usca tenul, care poate deveni iritat și dureros la atingere. Nu ignorați acest aspect, deoarece pielea uscată poate fi un factor contribuitor pentru dezvoltarea altor afecțiuni ale pielii, cum ar fi dermatita seboreică.
- Creme și alte tratamente topice – Puteți folosi o cremă pentru coșuri sau o crema anti acnee, dacă problema nu este una gravă sau recurentă. Aceste remedii topice pot fi achiziționate din farmacii, fără rețetă. Ele pot fi folosite pentru tratarea rapidă a coșurilor. Ingredientele active din cremele împotriva coșurilor sunt acidul lactic si peroxidul de benzoil. Substanțele active din aceste creme au un potențial ridicat de eliminare a bacteriilor de pe suprafața pielii. Dacă numărul de coșuri este redus, se recomandă aplicarea unei cantități mici de produs, doar pe zonele afectate. În cazul în care vorbim despre acnee sau erupții recurente, produsul poate fi aplicat preventiv și pe zonele in care coșurile tind să reapară.
- Evitarea expunerii la soare – Expunerea la razele ultraviolete stimulează inflamația pielii. Remediile pentru coșuri și acnee au tendința de a usca ușor pielea, făcând-o și mai sensibilă la acțiunea razelor solare. Pe parcursul tratamentului se recomandă evitarea expunerii la soare intre orele 10:00 si 14:00. De asemenea, este imperios să folosiți o cremă de protecție solară cu factor de peste 30.
- Nu acoperiți coșurile cu machiaj! Încercați să ignorați impulsul de a acoperi coșurile cu fond de ten, pudră sau corector. Din păcate, folosirea produselor de machiaj nu face decât sa agraveze situația și să conducă la apariția unor noi coșuri. Daca este neapărată nevoie să mascați zonele afectate, se recomandă, ca după demachiere, să fie folosită o soluție de curățare speciala pentru coșuri, urmată de aplicarea unui remediu topic.