Tratament Acnee

Acneea juvenila și tratamentul pentru coșuri

lazy

 

Tratament coșuri

Crema sau gelul cu peroxid de benzoil, aplicată direct pe pielea afectată, de două ori pe zi, este un tratament cu rezultate dovedite științific pentru tratamentul acneei juvenile. Substanța activă din acest preparat împiedică celulele moarte ale pielii să blocheze foliculii, prin acțiune directă asupra bacteriilor de pe suprafața pielii, care pot provoca infecții. Este recomandat ca în timpul tratamentului pentru acnee să evitați expunerea prelungită la soare, deoarece peroxidul de benzoil face pielea mai sensibilă la lumina ultravioletă.

Odată ce ați început acest tratament trebuie să aveți în vedere faptul că progresul nu apare peste noapte. Cura trebuia să fie una suficient de lungă pentru a vedea rezultatele dorite. Multe persoane sunt nerăbdătoare și așteaptă rezultate imediate. Ca și în cazul exercițiilor fizice sau a curelor de slăbire, etapa de consolidare este cea care influențează finalitatea. Nu există soluții magice! Așadar, odată ce ai început un tratament, dă-i șansa timpului pentru a își produce rezultate. Desigur, dacă nu se vede nici o îmbunătățire pe parcursul unei perioade mai mari te timp este recomandat să schimbați tratamentul, dar nu înainte de a discuta cu medicul dermatolog.

Așa cum am menționat și în alte articole, hidratarea pielii este foarte importantă, dacă suferiți de acnee. Cele mai multe creme pentru tratamentul acneei conțin ingrediente care pot provoca anumite reacții adverse. Există creme disponibile pentru toate tipurile de ten. Dacă tenul vostru este unul seboreic (gras) alege o cremă hidratantă fără ulei. Pentru o piele sensibilă, încercați o cremă care nu conține parfumuri sau hipoalergenică. Dacă utilizați un produs pentru tratamentul acneei este important să evitați orice crema care conține ingrediente care duc la exfolierea pielii, cum ar fi acizii alfa-hidroxi sau acid salicilic. Aceste ingredient pot irita și mai mult pielea deja sensibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.